Must-reads over Instruct-Pro aandachtsgebieden

Montage video’s met Instruct-Pro

Geplaatst op: 15/02/2021 | Categorieën: Geen onderdeel van een categorie | | Auteur: Harry Vorenkamp

Kun je voorstellen dat er één digitale omgeving is met werkinstructies en montage video’s van allerlei producten van verschillende fabrikanten? Een omgeving met eenvoudig te vinden actuele handleidingen? De ontwikkelaars van Instruct-Pro wel in ieder geval. Daarom werken zij aan de vervolmaking van de software, waarbij montage video’s met Instruct-Po en klantenwensen de uitgangspunten vormen. Montage video’s met Instruct-Pro is een onderdeel van het gehele pakket.

Natuurlijk blijven de papieren montage-instructies gewoon. Fabrikanten voegen ze toe aan de verpakking van een product. Maar dat is tegenwoordig te lastig. Als vakmensen even niet zeker zijn van een montage gebruiken ze hun mobiel of tablet en zoeken daar de juiste informatie. Zo moeten ze dan eerst naar de site van de fabrikant en dan naar de de informatie van het betreffende product. Dat is een handeling te veel.  Instruct-Pro is de omgeving waarin al deze informatie direct te vinden moet zijn. Gebruik de Instruct-Pro app en vind direct de juiste informatie.

De fabrikant en montage video’s met Instruct-Pro

Fabrikanten zorgen voor goede handleidingen in vele talen. Niet alleen de wettelijke verplichtingen, maar ook de gebruikersvriendelijkheid en het voorkomen van klachten zijn daarbij het uitgangspunt. Afbeeldingen zijn begrijpelijker dan tekst en montage video’s met Instruct-Pro zijn nog duidelijker. Door steeds betere technieken kost het opnemen van een montage video steeds minder tijd en geld. De montage video’s worden vaak nog alleen op de eigen website geplaatst en afgespeeld in YouTube-achtige omgevingen.

Steeds meer fabrikanten vinden hun weg naar Instruct-Pro. Ook in deze web gebaseerde omgeving plaatsen zij hun video’s eventueel aangevuld met specifieke stap-voor-stap werkinstructies. De eenvoudige werking van de software maakt dit snel mogelijk. Het versiebeheer gedeelte biedt overzicht en voorkomt oud materiaal. Tips en trucjes completeren de werkinstructie. Met één druk op de knop publiceert de fabrikant de montage video op het digitale platform. Het grote voordeel is vervolgens het toenemende gebruik van montage video’s door vakspecialisten. De rechtenstructuur in de software geeft verschillende medewerkers de mogelijkheid om verschillende taken uit te voeren. Het plaatsen van de video, het opstellen van een geschreven werkinstructie of het toevoegen van de gehele handleiding is eenvoudig met de unieke rechtenstructuur. Met een directe koppeling naar het ERP-systeem van de fabrikant is het beheer van montage video’s en werkinstructies alsmede de publicatie op Instruct-Pro nog eenvoudiger.

De vakman en Instruct-Pro

De vakman pakt voor de uitvoering even snel zijn mobiel of tablet en vindt snel de gevraagde informatie. De montage video is zichtbaar als onderdeel van de complete werkinstructie. Om bij moeilijke klussen niets te vergeten adviseert de software om gebruik te maken van het afvink-systeem. Foto’s van de werksituatie voegt de vakspecialist eenvoudig toe, zodat ook later nog eens teruggekeken kan worden. Dit kan soms noodzakelijk zijn bij vragen over de kwaliteit van het geleverde werk door de opdrachtgever. Op deze manier ben je bijvoorbeeld helemaal klaar voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb), die vanaf 1 januari 2022 gehanteerd wordt. Eén app biedt de vakspecialist dat wat nodig is.

De organisatie waar de vakspecialist werknemer is, heeft de mogelijkheid projectmatige informatie toe te voegen. Hiermee zijn de werkzaamheden in een project en de voortgang gelijk inzichtelijk. De feedback door de vakspecialist over deze werkzaamheden is direct zichtbaar als projectinformatie. Instruct-Pro verbindt de werklocatie met kantoor.

De eigen baas specialist heeft mogelijk minder functionaliteiten van deze app nodig om toch kwaliteit te leveren en te voldoen aan de Wkb. Daarom is de app modulair opgebouwd. Dus je betaalt alleen wat je gebruikt!

Meer weten en heb je interesse? Bericht ons even!